Vinbärspaj med marängtäcke

De röda vinbären bryter fint mot marängens sötma.
Allt om Mat

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten - kallt

Fyllning

  • 7 dl röda vinbär - repade
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Till servering

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Blanda mjöl och socker i en bunke. Finfördela smöret till en smulig massa. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.

  2. Tryck ut degen i en stor pajform som mäter 28 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

  4. Blanda de rensade vinbären med socker och potatismjöl.

  5. Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv. Vänd ner resten av sockret.

  6. Bred ut vinbären i pajskalet. Bred eller spritsa ut marängen över bären. Grädda i mitten av ugnen tills marängen har lite färg, cirka 15 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!