Vinbärskakor

Syrliga kakor som passar bra som efterrätt. De blir inte som en fluffig sockerkaka utan mer härligt sega i konsistensen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g mandelmassa
  • 4 - 5 dl vinbär - röda (200-250 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 50 g sötmandel - hackad

Apelsinsirap

  • 0,25 apelsin - rivet skal och saft
  • 2,5 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 0,5 msk honung - flytande

Tillbehör

  • grädde - vispad, eller vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, låt det svalna något och blanda ner i smeten.Vänd i vetemjöl. Riv mandelmassan fint och vänd ner i smeten.

  3. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 30 cm.

  4. Vänd bären i strösocker och majsstärkelse och fördela dem över smeten. Strö över mandel.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen  ca 35 min.

  6. Koka under tiden upp apelsinskal, apelsinsaft, socker, vatten och honung i en kastrull. Låt lagen koka 2-3 min tills den tjocknat något.

  7. Ta ut kakan och ringla över apelsinsirapen. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Servera med grädde eller vaniljvisp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!