Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Vinbärskaka med kolaglasyr

Recept på vinbärskaka med kolaglasyr. Bre på glasyr när kakan svalnat och garnera vid servering. Kakan går utmärkt att frysa utan glasyr.

Allt om Mat
Vinbärskaka med kolaglasyr
Vinbärskaka med kolaglasyr
Vinbärskaka med kolaglasyr

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma - stött
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vinbär - röda + 2 dl röda vinbär

Kolaglasyr

  • 300 g färskost - naturell
  • 0,75 dl kolasås - färdig

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, mjölk och kardemumma i ägg-smeten.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det under omrörning i smeten.

  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 25 x 35 cm. Strö över 3 dl vinbär. Grädda kakan på andra falsen nedifrån ca 30 min. Låt svalna.

  4. Blanda färskost  och kolasås och bre det över kakan. Gör ett räfflat mönster med en gaffel. Garnera med ca 2 dl vinbär. Skär kakan i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!