Vinbärschutney

Recept på vinbärschutney. En chutney är verkligen praktiskt att ha på lut i kylen. Perfekt att servera till sommarens grillade kyckling eller fläskkarré. Men också god att klicka på en crostini med getost och servera till drinken i väntan på den perfekta glöden.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 2 gula lökar
  • 4 dl röda vinbär - repade
  • rapsolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 kanelstång
  • 1,5 tsk korianderfrön - hela
  • 2 msk ingefära - färsk, finhackad
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1,5 dl rörsocker
  • 3 krm salt - ca

Gör så här

  1. Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och hacka löken.

  2. Fräs löken sakta i olja i en gryta utan att den tar färg, cirka 10 minuter.

  3. Tillsätt torkade kryddor och ingefära och låt fräsa med någon minut.

  4. Blanda i jordgubbar, vinbär, vinäger, socker och salt. Koka chutneyn utan lock tills vätskan kokat in, 20–30 minuter.

  5. Häll upp chutneyn på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att den hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök