Vin chaud med björnbär och apelsin

Glöggens inte lika söta syster. Drick varm runt en värmande brasa. Vill du ha en alkoholfri dryck väljer du ett alkoholfritt vin.

Sophie Berlin
Vin chaud med björnbär och apelsin
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 flaska rött vin - (75 cl)
  • 6 kryddnejlikor - hela
  • 4 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 2 enbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 cm ingefära - färsk
  • 2 apelsiner
  • 5 björnbär

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna utom apelsiner och björnbär i en kastrull. Sjud ca 10 min.

  2. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Skär dem i skivor. Lägg apelsinskivor och björnbär i vinet och servera.

Vad tyckte du om receptet?