Viltwok
Recept på viltwok. Vi lagade viltwoken på spisen i en wok och satte senare ut den på en eldkorg med glöd.
Ingredienser
-
3 pkt
viltskav
- fryst ( 240 g)
-
1
lök
- gul eller röd
-
4
morötter
- gärna i olika färger
-
200 g
skärbönor
-
200 g
vaxbönor
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
2 msk
smör
-
5 dl
vatten
-
2 dl
öl
- mörkt
-
0,75 dl
konc oxfond
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Garnering
-
citronklyftor
-
persilja
- hackad
Tillbehör
-
rotfrukter
- rostade
-
svartvinbärschutney
Gör så här
-
Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna tunt på snedden, gärna på mandolin. Ansa och skär skärbönorna i mindre bitar. Ansa vaxbönorna. Kärna ur och mixa chilin med mixerstav.
-
Bryn viltskavet i smör i en wok. Tillsätt lök, morötter och chili.
-
Häll på vatten och öl och tillsätt fond. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Lägg i bönorna och sjud ytterligare ca 3 min.
-
Smaka av med salt och peppar. Garnera med citronklyftor och persilja. Servera med rotfrukter och chutney.