Viltwok

Recept på viltwok. Vi lagade viltwoken på spisen i en wok och satte senare ut den på en eldkorg med glöd.

Elisabeth Johansson
Viltwok
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 pkt viltskav - fryst ( 240 g)
  • 1 lök - gul eller röd
  • 4 morötter - gärna i olika färger
  • 200 g skärbönor
  • 200 g vaxbönor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 dl öl - mörkt
  • 0,75 dl konc oxfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • citronklyftor
  • persilja - hackad

Tillbehör

  • rotfrukter - rostade
  • svartvinbärschutney

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna tunt på snedden, gärna på mandolin. Ansa och skär skärbönorna i mindre bitar. Ansa vaxbönorna. Kärna ur och mixa chilin med mixerstav.

  2. Bryn viltskavet i smör i en wok. Tillsätt lök, morötter och chili.

  3. Häll på vatten och öl och tillsätt fond. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Lägg i bönorna och sjud ytterligare ca 3 min.

  4. Smaka av med  salt och peppar. Garnera med citronklyftor och persilja. Servera med rotfrukter och chutney.

Vad tyckte du om receptet?