Viltskav med rostad färskpotatis
Fett: 23g
Protein: 30g
Kolhydrater: 48g
Viltskav med timjan och rostad färskpotatis är festlig mitt i veckan-rätt. Variera rätten med det viltskav du hittar i affären, ren-, älg-
eller vilt.
Ingredienser
-
2 pkt
skav
- fryst, t ex av kronhjort (à 240 g)
-
800 g
färskpotatis
-
1 knippa
morötter
- (500 g)
-
1 knippa
lök
- färsk
-
2 dl
crème fraiche
- lätt
-
3 msk
dijonsenap
-
1 kruka
timjan
-
smör
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Skrapa och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och klicka över 1 msk smör. Strö över 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen tills den är mjuk och har fin färg, ca 25 min. Vänd den några gånger under tiden.
-
Skrapa och skär morötterna i breda strimlor. Ansa löken och skär av den övre delen av blasten. Skär resten av löken i klyftor.
-
Stek skavet i en stekpanna tills vattnet kokat bort. Tillsätt 1 msk smör och bryn tills skavet fått fin färg. Blanda i morötter och lök, stek ytterligare ca 5 min. Häll över crème fraiche och 2 dl vatten. Tillsätt senapen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra ca 5 min.
-
Hacka hälften av timjanen och blanda ner i pannan.
-
Strimla det sparade gröna från löken och blanda med den rostade potatisen. Servera skavet med potatis och garnera med den sparade timjanen.