Viltköttbullar - recept på köttbullar gjorda på viltfärs
Recept på viltköttbullar. Små fina köttbullar att servera till middag med potatismos eller pasta eller på en buffé. De här är gjorda på älg- och fläskfärs.
Ingredienser
-
500 g
älgfärs
-
250 g
fläskfärs
-
1
gul lök
-
100 g
rotselleri
-
1
morot
-
1 msk
smör
- + 1 msk
-
10
enbär
-
1
ägg
-
1 msk
viltfond
- konc
-
1 msk
dijonsenap
-
1 tsk
salt
-
0,5 tsk
svartpeppar
- nymald
-
2 msk
rapsolja
Gör så här
-
Skala och finhacka löken. Skala och finriv selleri och morot. Stek lök och rotfrukter mjuka i 1 msk smör i en stekpanna, ca 5 min. Mortla enbären och blanda med lökfräset. Låt svalna.
-
Blanda fräset med älgfärs, fläskfärs, ägg, fond, senap, salt och peppar.
-
Rulla små jämnstora köttbullar och stek i omgångar i stekpanna i 2 msk smör och 2 msk olja.
-
Vid servering, värm köttbullarna i en stekpanna 2–3 min eller i 150° ugn ca 5 min.
-
Fotograf: Helen Pé