Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Viltköttbullar - recept på köttbullar gjorda på viltfärs

Recept på viltköttbullar. Små fina köttbullar att servera till middag med potatismos eller pasta eller på en buffé. De här är gjorda på älg- och fläskfärs.
Charlotte Jenkinson
Viltköttbullar - recept på köttbullar gjorda på viltfärs
Viltköttbullar - recept på köttbullar gjorda på viltfärs
Viltköttbullar - recept på köttbullar gjorda på viltfärs
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 250 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 100 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 10 enbär
  • 1 ägg
  • 1 msk viltfond - konc
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och finriv selleri och morot. Stek lök och rotfrukter mjuka i 1 msk smör i en stekpanna, ca 5 min. Mortla enbären och blanda med lökfräset. Låt svalna.

  2. Blanda fräset med älgfärs, fläskfärs, ägg, fond, senap, salt och peppar.

  3. Rulla små jämnstora köttbullar och stek i omgångar i stekpanna i 2 msk smör och 2 msk olja.

  4. Vid servering, värm köttbullarna i en stekpanna 2–3 min eller i 150° ugn ca 5 min.

  5. Fotograf: Helen Pé 

Vad tyckte du om receptet?