Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vildsvinskalops - klassisk kalops på vildsvinskött

Recept på vildsvinskalops. Kalopsen kan kokas redan dagen före servering. Servera nykokt potatis till och inlagda rödbetor.

Mattias Larsson
Vildsvinskalops - klassisk kalops på vildsvinskött
Vildsvinskalops - klassisk kalops på vildsvinskött
Vildsvinskalops - klassisk kalops på vildsvinskött
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 800 ggrytbitar- av vildsvin
  • 2morötter
  • 1gul lök- stor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • vatten- så köttet täcks
  • 10kryddpepparkorn
  • 12lagerblad
  • 4enbär
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • potatis- kokt
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skala, halvera och skiva morötterna. Skala, halvera och skiva löken. Bryn köttet med löken och ca 100 g av morötterna i olja tills det har fått fin brynt färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över kött och grönsaker i en gryta.

  2. Koka ur stekpannan med lite vatten. Häll stekskyn och vatten över köttet så att cirka 2/3 täcks. Tillsätt kryddpeppar, lagerblad och enbär.

  3. Låt kalopsen sjuda under lock ca 2 1/2 timmar, tills köttet är riktigt mört.

  4. Sila över skyn från köttet i en ny kastrull. Koka upp skyn och låt den koka ihop 2–3 min. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner det i såsen under kokning. Lägg köttet och resterande morot i såsen. Koka upp och låt koka ca 5 min.

  5. Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?