Vildris med grapefrukt och cashewnötter

Vildriset, egentligen ett gräs, odlades tidigt av indianerna i nordöstra delen av USA. Koktiden varierar, men det ska vara nätt kokt och ge lite tuggmotstånd. Vildriset är dyrt, men kan blandas med fullkornsris som kokas separat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g vildris
  • 2 blodgrape
  • 100 g babyspenat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka vildriset sakta i rikligt med lättsaltat vatten, 35–45 min. Häll av i durkslag.

  2. Skär ut skinnfria klyftor av blodgrapen, ta vara på saften. Blanda riset med klyftor och saft. Salta, peppra och vänd försiktigt ner den färska spenaten inför serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!