Vietnamesiska vårrullar med glasnudlar

De tunna arken rispapper finns i asiatiska livsmedelsbutiker i olika storlekar. Vincent Tan använder de större. Av satsen blir det 8 rullar. Salladen i rullarna ska inte vara för hård. Välj en mjuk sort till exempel huvudsallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 rispapper - (23 cm i diameter)
  • 4 salladsblad - stora
  • 150 g glasnudlar - kokta
  • 8 krabbsticks
  • 1 dl mynta - hackad, färsk
  • 0,5 dl koriander - hackad, färsk

Söt chilisås

  • 0,5 dl asiatisk chilisås
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk råsocker
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 tsk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Mjuka upp rispapperet genom att pensla det med vatten. Fördela salladsblad, glasnudlar, krabbsticks och örter på rispapperet. Vik över och vik in kanterna. Rulla ihop till en fast rulle. Rullarna ska inte vara för löst rullade då faller fyllningen ur när man äter dem.

  2. Mixa alla ingredienserna till såsen utom maizena i en liten kastrull. Koka upp och låt såsen sjuda någon minut. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Servera vårrullarna med såsen och lite grön sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!