Vietnamesiska tacos (färska vårrullar)

Recept på vietnamesiska tacos (färska vårrullar). Risnudlar används ofta som bas i rullarna. Variera fyllningen med köttbullar eller tofu och dippa i Don’t panic-såsen.
Minna Tran
Recept på vietnamesiska tacos (färska vårrullar).
Recept på vietnamesiska tacos (färska vårrullar). Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ingredienser

  • 10 rispapper - (ca16 cm i diameter)
  • 25 g vermicellinudlar - (risnudlar)
  • 0,5 gurka - liten
  • 1 morot
  • 50 g böngroddar
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 dl jordnötter - salta
  • 100 g salladsblad

Tillbehör

  • vietnamesiska köttbullar - <a href="https://alltommat.se/recept/vietnamesiska-kottbullar/">se recept</a>
  • lemongrass chili tofu - <a href="https://alltommat.se/recept/lemongrass-chili-tofu/">se recept</a>
  • don’t panic-sås - <a href="https://alltommat.se/recept/dont-panic-sas/">se recept</a>

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner i kallt vatten. Klipp nudlarna i mindre bitar med en sax.

  2. Halvera gurkan och gröp ur kärnhuset. Skär gurkan i små tunna stänger. Skala och riv moroten grovt på rivjärn.

  3. Skölj böngroddarna i kallt vatten. Grovhacka koriandern. Plocka bladen från thaibasilikan, kasta stjälkarna.

  4. Hacka eller mortla jordnötterna.

  5. Lägg alla ingredienser i skålar och ställ fram en dippskål till varje person.

  6. Ställ fram en skål med varmt vatten som rispapperet ska blötas i innan det läggs på tallriken.

  7. Plocka i det du vill ha i ditt rispapper. Vik in kanterna, rulla ihop och dippa i såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!