Vietnamesiska pannkakor med räkor

Pannkakorna blir frasigt goda, särskilt i kanterna. De ska inte vändas i stekpannan, stjälp bara upp dem och fyll på med räkor, sallad och koriander. Böngroddar, mynta och thaibasilika är också gott till.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 dl rismjöl
  • 1 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 1 burk kokosmjölk - lätt (400 ml)
  • 1 gul lök
  • 300 g räkor i lake - skalade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk asiatisk fisksås
  • 100 g sallad
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • strösocker
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop rismjöl, majsstärkelse, 1 tsk salt, kokosmjölk och 4 dl vatten. Låt stå ca 5 min.

  2. Skala och finstrimla löken. Värm upp en stekpanna så att den blir rykande varm. Tillsätt ca 1 tsk olja och stek lite av löken ca 30 sekunder. Häll på ca 3/4 dl smet.

  3. Stek pannkakan tills den är gyllene och frasig, den ska inte vändas. Lägg upp på ett fat. Gör likadant med resten av löken och smeten.

  4. Skala och finhacka vitlöken och blanda med fisksås, 5 msk vatten, 2 msk socker, 2 msk vinäger och 1 krm cayennepeppar.

  5. Fyll pannkakorna med räkor, sallad och koriander. Servera med dippsåsen.

Styling: Elisabeth Johansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!