Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Vietnamesiska köttbullar

Recept på vietnamesiska köttbullar. Köttbullarna passar till nudelbowl och vietnamesiska tacos.
Allt om Mat-redaktionen
Vietnamesiska köttbullar
Vietnamesiska köttbullar
Vietnamesiska köttbullar
Recept på vietnamesiska köttbullar. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 1 morot
  • 3 korianderstjälkar
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk vatten
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skala och riv moroten grovt . Finhacka korianderstjälkarna. Skala och finhacka lök och vitlök. Lös upp buljongen i hett vatten.

  2. Blanda färsen med alla övriga ingredienser och låt stå i kylen ca 1 timme.

  3. Rulla färsen till medelstora köttbullar.

  4. Stek bullarna runt om i olja ca 6 min, tills de är genomstekta och har fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Minna Tran