Vichyssoise med kokos, koriander och nötter

Vichyssoise med kokos, koriander och nötter är en värmande grön soppa. Skapa din egen favoritblandning av nötter och frön i lösviktshyllan. På bilden sötmandlar, cashewnöttter och pumpakärnor.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl kokosmjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 bröd - gärna baguette (200 g)
  • 1 dl nötter och frön - blandade, lättrostade
  • 1 kruka koriander
  • 75 g olivcrème - eller tapenade

Gör så här

  1. Ansa och grovstrimla purjolöken. Skala och skiva potatis, lök och vitlök.

  2. Fräs purjolök och lök i 1 msk smör i en gryta ca 3 min. Tillsätt 1 liter vatten, potatis och buljongtärningar och låt koka under lock ca 10 min, tills potatisen är mjuk.

  3. Tillsätt kokosmjölken och mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Häll upp soppan i skålar och garnera med nötblandning och koriander. Servera med bröd och olivcrème.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!