Vichyssoise med kokos, koriander och nötter

Vichyssoise med kokos, koriander och nötter är en värmande grön soppa. Skapa din egen favoritblandning av nötter och frön i lösviktshyllan. På bilden sötmandlar, cashewnöttter och pumpakärnor.

Petra Lindstrand
Vichyssoise med kokos, koriander och nötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl kokosmjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 bröd - gärna baguette (200 g)
  • 1 dl nötter och frön - blandade, lättrostade
  • 1 kruka koriander
  • 75 g olivcrème - eller tapenade

Gör så här

  1. Ansa och grovstrimla purjolöken. Skala och skiva potatis, lök och vitlök.

  2. Fräs purjolök och lök i 1 msk smör i en gryta ca 3 min. Tillsätt 1 liter vatten, potatis och buljongtärningar och låt koka under lock ca 10 min, tills potatisen är mjuk.

  3. Tillsätt kokosmjölken och mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Häll upp soppan i skålar och garnera med nötblandning och koriander. Servera med bröd och olivcrème.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på en annan grön soppa, crème ninon, hittar du här: