Vetesallad med grönkålspesto och räkor

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg räkor - oskalade
  • 3 dl matvete
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt

Grönkålspesto

  • 0,75 dl pumpafrön - rostade
  • 1 dl grönkål - eller persilja, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl ost - riven lagrad, gärna Saltå västerbottenost

Garnering

  • dulsealger - japanska

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka matvetet i vatten med salt ca 15 min. Låt svalna.

  2. Mixa pumpafrön och grönkål med olja och citron till en slät kräm. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Rör i osten.

  3. Blanda peston med matvetet.Blanda i räkorna. Lägg salladen i skålar och garnera  med dulcealger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!