Verbenaglass med färska jordgubbar och maräng

Syrligt och sött i bästa förening. Får du inte tag på citronverbena kan den ersättas med citronmeliss.
Tommy Myllymäki

Verbenaglass med färska jordgubbar och maräng

  • 1 l jordgubbar
  • 1 gelatinblad
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 20 citronverbenablad
  • 8 maränger

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp mjölk, vatten och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Kyl ner till rumstemperatur och tillsätt gräddfil och citronsaft. Ställ blandningen i kylen ca 8 timmar.

  2. Frys glassmeten i glassmaskin. Finhacka citronverbenan och lägg den i glassmaskinen när ca 5 min återstår av frystiden.

  3. Snoppa och skär jordgubbarna i skivor. Fördela dem på tallrikar. Lägg en kula glass ovanpå och krossa marängerna över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!