Vegofärsbiffar i het paprikasås
Fett: 25g
Protein: 29g
Kolhydrater: 52g
Recept på vegetariska färsbiffar i het paprikasås är en god och lättlagad vardagsrätt. Använd formbar färs för bästa resultat.
Ingredienser
-
500 g
vegofärs
- fryst, formbar
-
0,5
gul lök
- liten
-
1
vitlöksklyfta
-
2
paprikor
- små, i olika färger
-
1 kruka
basilika
-
3 dl
couscous
-
2,5 dl
matlagningsgrädde
-
0,5 dl
ajvar relish
- stark
-
0,5
grönsaksbuljongstärning
-
smör
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Tina vegofärsen enligt anvisning på förpackningen. Skala lök och vitlök och riv direkt ner i färsen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i 1 msk smör ca 3 min på varje sida.
-
Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Hacka hälften av basilikan. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner paprika och basilika. Krydda med 1 krm peppar.
-
Blanda grädde, ajvar och smulad buljongtärning i en skål. Häll blandningen runt biffarna och låt koka ihop ca 3 min.
-
Garnera biffarna med resterande basilika och servera med couscous.