Vegofärsbiffar i het paprikasås

Recept på vegetariska färsbiffar i het paprikasås är en god och lättlagad vardagsrätt. Använd formbar färs för bästa resultat. 

Vegofärsbiffar i het paprikasås
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g vegofärs - fryst, formbar
  • 0,5 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 paprikor - små, i olika färger
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl couscous
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl ajvar relish - stark
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tina vegofärsen enligt anvisning på förpackningen. Skala lök och vitlök och riv direkt ner i färsen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i 1 msk smör ca 3 min på varje sida.

  2. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Hacka hälften av basilikan. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner paprika och basilika. Krydda med 1 krm peppar.

  3. Blanda grädde, ajvar och smulad buljongtärning i en skål. Häll blandningen runt biffarna och låt koka ihop ca 3 min.

  4. Garnera biffarna med resterande basilika och servera med couscous.

Vad tyckte du om receptet?