Vegochili

Vegochili, enklare kan det knappast bli med kokta blandade bönor, rödlök och färdig tacomix.

Vegochili
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 förp bönor - blandade (à 380 g)
  • 1 rödlök - liten + 1
  • 0,5 påse tacomix - (à 28 g)
  • 250 g tomater
  • 1 romansallad
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g ost - riven
  • 8 tortillabröd - (320 g)
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala och finhacka 1 lök. Stek löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt bönorna och tacomixen, och stek ytterligare 2 min. Rör ner 1 1/2 dl vatten och låt koka upp.

  2. Hacka tomaterna. Skala och hacka 1 lök, Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm nymald peppar. Riv salladen i bitar.

  3. Servera bönchilin med tomatsalsa, sallad, gräddfil, riven ost och tortillabröd.

Vad tyckte du om receptet?