Vegochili

Vegochili, enklare kan det knappast bli med kokta blandade bönor, rödlök och färdig tacomix.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 förp bönor - blandade (à 380 g)
  • 1 rödlök - liten + 1
  • 0,5 påse tacomix - (à 28 g)
  • 250 g tomater
  • 1 romansallad
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g ost - riven
  • 8 tortillabröd - (320 g)
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala och finhacka 1 lök. Stek löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt bönorna och tacomixen, och stek ytterligare 2 min. Rör ner 1 1/2 dl vatten och låt koka upp.

  2. Hacka tomaterna. Skala och hacka 1 lök, Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm nymald peppar. Riv salladen i bitar.

  3. Servera bönchilin med tomatsalsa, sallad, gräddfil, riven ost och tortillabröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!