Vegoburgare med saftig coleslaw och karamelliserad lök
Fett: 20g
Protein: 19g
Kolhydrater: 54g
Vegoburgare med mumsiga tillbehör! Saftig coleslaw och karamelliserad lök blir en festlig rätt att äta mitt i veckan. Karamelliserad lök ger burgaren god umamismak. Löken ska först bli brynt och sedan lätt karamelliserad på lägre värme.
Ingredienser
-
4
vegoburgare
- t ex av soja, linser eller ärter (à 80 g)
-
300 g
rödkål
-
1
gul lök
- stor
-
1 msk
smör
-
4 skivor
ost
- (à 15 g)
-
4
hamburgerbröd
-
3
tomater
- gärna i olika färger
-
olivolja
-
rödvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
1,5 dl
chilisås
- eller ketchup
-
0,5 dl
dijonsenap
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Hyvla kålen fint, med mandolin eller osthyvel. Arbeta den i skålen med 1 krm salt så att den saftar sig. Blanda kålen med 2 msk olja, 2 msk vinäger och 1 krm peppar.
-
Halvera och skiva löken. Bryn den i smör och krydda med 1 krm salt. Sänk värmen och låt löken bli karamelliserad, det tar 10–15 min.
-
Stek burgarna på ena sidan. Vänd dem och lägg på ost. Låt dem steka klart.
-
Värm eller rosta bröden i stekpanna eller brödrost. Skiva tomaterna. Lägg ihop burgarna med karamelliserad lök, tomat och coleslaw. Servera med chilisås och senap.