Vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja

Recept på vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja. Mycket saftiga och goda bullar med mixad mandel och parmesan.
Carina Brydling

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g sötmandel
  • 1 citron
  • 1 dl persilja - hackad
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl parmesan - riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 ägg
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Mixa lök, vitlök, citronskal, mandel och persilja fint i matberedare. Blanda i ströbröd och parmesan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt äggen och rör ihop till en smet.

  3. Forma smeten till runda små bollar. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg i bullarna och låt dem koka ca 8 min. Ta upp dem med hålslev och stek dem i smör i en stekpanna tills de blir gyllenbruna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!