Vegobollar med stark senap och syrad rödkål

Vegobollar med stark senap och syrad rödkål passar både de som äter kött och de som inte gör det. Om man blandar amerikansk senap med vanlig svensk senap får man en perfekt balans mellan sötma och syra.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 400 g vegofärs - formbar, gärna Anamma
  • 1 bananschalottenlök
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2 msk smör - eller rapsolja
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk senap - amerikansk
  • 1 msk senap - svensk söt
  • 1 gemsalladshuvud
  • 1 dl rödkål - syrad, t ex Tistelvind

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stöt kryddpepparkornen i en mortel. Fräs löken mjuk i 1 msk smör och tillsätt kryddpeppar, spiskummin och svartpeppar.

  2. Blanda färsen väl med lök, kryddor och salt. Forma den till köttbullar och stek dem i 1 msk smör.

  3. Blanda amerikansk senap med svensk senap. Plocka isär salladsbladen. Ställ en vegoboll på varje blad, sätt i en cocktailpinne. Lägg på lite senap och syrad rödkål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!