Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Vegobiffmacka med avokadokräm och tomatsalsa

Vegobiffmacka med avokadokräm och tomatsalsa är en lyxig vegomacka. Hittar du inte tabasco med sriraschasmak kan du ta vanlig sriraschasås och förstärka den med några droppar tabasco.

Vegobiffmacka med avokadokräm och tomatsalsa
Vegobiffmacka med avokadokräm och tomatsalsa
Vegobiffmacka med avokadokräm och tomatsalsa
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 burgare - vegetariska
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk paprikapulver - rökt
  • 2 skivor levainbröd - stora
  • 25 g mâchesallad

Avokadokräm

  • 1 avokado
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk tabasco - med sriraschasmak

Salsa

  • 2 tomater
  • 1 salladslök
  • 25 g majs - rostad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk lime - pressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 kruka koriander

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Avokadokräm: Halvera och gröp ur avokadon. Mosa fruktköttet med en gaffel. Skala och riv i vitlöken. Tillsätt limesaft och krydda med salt och tabasco.

  2. Salsa: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Blanda tomater, lök och majs med olja och limesaft. Krydda med salt. Grovhacka koriandern och blanda i den.

  3. Stek burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Krydda med spiskummin och paprikapulver.  Grilla brödskivorna. Skär burgarna i tunna skivor lite på snedden. Bred avokadokräm på bröden. Lägg på sallad, burgare och tomatsalsa. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?