Vegobiffmacka med avokadokräm och tomatsalsa

Vegobiffmacka med avokadokräm och tomatsalsa är en lyxig vegomacka. Hittar du inte tabasco med sriraschasmak kan du ta vanlig sriraschasås och förstärka den med några droppar tabasco.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 burgare - vegetariska
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk paprikapulver - rökt
  • 2 skivor levainbröd - stora
  • 25 g mâchesallad

Avokadokräm

  • 1 avokado
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk tabasco - med sriraschasmak

Salsa

  • 2 tomater
  • 1 salladslök
  • 25 g majs - rostad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk lime - pressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 kruka koriander

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Avokadokräm: Halvera och gröp ur avokadon. Mosa fruktköttet med en gaffel. Skala och riv i vitlöken. Tillsätt limesaft och krydda med salt och tabasco.

  2. Salsa: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Blanda tomater, lök och majs med olja och limesaft. Krydda med salt. Grovhacka koriandern och blanda i den.

  3. Stek burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Krydda med spiskummin och paprikapulver.  Grilla brödskivorna. Skär burgarna i tunna skivor lite på snedden. Bred avokadokräm på bröden. Lägg på sallad, burgare och tomatsalsa. Garnera med koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!