Vegobiffar med het bulgur och dilltsatsiki

Recept på vegobiffar med het bulgur och dilltsatsiki. Gör gärna dubbel sats av rödkålen, salladen blir bara godare nästa dag.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 påse quornfärs - tinad (300 g)
  • 1 ägg
  • 1 msk timjan - färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl bulgur
  • 1,5 - 2 msk sambal oelek
  • 300 g rödkål
  • olivolja - + vitvinsvinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Dilltsatsiki

  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 gurka
  • 2 dl turkisk yoghurt

Till servering

  • 0,5 kruka mynta - färsk
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Blanda havregryn och mjölk i en bunke. Låt stå 3 min.

  2. Blanda färsen ordentligt med havregryn, ägg och timjan. Skala och riv ner vitlöken. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm salt.

  3. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Blanda bulgur, sambal oelek, 2 msk olja, 2 krm salt och 1 tsk vinäger.

  4. Dilltsatsiki: Hacka dillen. Skölj  och riv gurkan. Krama ut saften. Blanda gurka, dill, ­yoghurt, ­2 krm salt och 1/2 krm peppar.

  5. Strimla rödkålen tunt på mandolin eller med en osthyvel. Krama ihop kål, 3 msk vinäger, 1/2 tsk socker, 2 krm salt, 1 krm peppar och 1 msk olja.

  6. Klicka ner färsen i pannan, platta ut och forma till runda biffar med stekspaden. Stek dem runt om ca 10 min i 2 msk olja på medelvärme. Servera genast med bulgur, dilltsatsiki och rödkålssallad. Toppa med färsk mynta och citronklyftor.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!