Vegetarisk linsgryta

En riktigt god vegetarisk linsgryta med blomkål och currypasta. Den starka chili-picklen är bara ett tillbehör, och man kan välja en mildare sort eller ta chutney.

Allt om Mat
Vegetarisk linsgryta

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 3 - 4 msk currypasta - (Sharwood medium curry paste)
  • 1 blomkålshuvud - (ca 600 g)
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 4 dl vatten
  • 0,75 tsk salt
  • 3 dl röda linser

Tillbehör

  • ris - kokt
  • pickles - t ex Patak's chili pickles

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs löken ca 1 minut.

  2. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut.

  3. Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt och linser. Koka under lock ca 10 min.

  4. Servera med kokt ris och lite chili-pickles.

  5. Följ oss på Facebook! Allt om Mat och på Allt om Mat Vego ❤️

Vad tyckte du om receptet?