Vegetarisk linsgryta

En riktigt god vegetarisk linsgryta med blomkål och currypasta. Den starka chili-picklen är bara ett tillbehör, och man kan välja en mildare sort eller ta chutney.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 3 - 4 msk currypasta - (Sharwood medium curry paste)
  • 1 blomkålshuvud - (ca 600 g)
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 4 dl vatten
  • 0,75 tsk salt
  • 3 dl röda linser

Tillbehör

  • ris - kokt
  • pickles - t ex Patak's chili pickles

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs löken ca 1 minut.

  2. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut.

  3. Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt och linser. Koka under lock ca 10 min.

  4. Servera med kokt ris och lite chili-pickles.

  5. Följ oss på Facebook! Allt om Mat och på Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!