Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne är en lättlagad lasagne med spenat och ricottaost. Kan frysas i färdiga bitar att tas med i matlådan.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pkt lasagneplattor - färska (250 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 0,5 tsk salt - + 1 tsk
  • 250 g bladspenat - tinad och avrunnen
  • 250 g ricottaost
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl parmesan - riven

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Ansa och strimla purjolöken. Fräs vitlök och purjolök i olja ca 2 min. Häll på tomatkross och krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Blanda spenat och ricotta. Krydda med 1 tsk salt. Varva tomatsås med lasagneplattor och spenatostblandning i en smord ugnssäker form.

  3. Bred ut gräddfil på översta lagret. Strö över parmesan.

  4. Tillaga mitt ugnen ca 30 min. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, förpacka och frys in. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?