Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne är en lättlagad lasagne med spenat och ricottaost. Kan frysas i färdiga bitar att tas med i matlådan.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pkt lasagneplattor - färska (250 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 0,5 tsk salt - + 1 tsk
  • 250 g bladspenat - tinad och avrunnen
  • 250 g ricottaost
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl parmesan - riven

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Ansa och strimla purjolöken. Fräs vitlök och purjolök i olja ca 2 min. Häll på tomatkross och krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Blanda spenat och ricotta. Krydda med 1 tsk salt. Varva tomatsås med lasagneplattor och spenatostblandning i en smord ugnssäker form.

  3. Bred ut gräddfil på översta lagret. Strö över parmesan.

  4. Tillaga mitt ugnen ca 30 min. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, förpacka och frys in. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!