Vegetarisk gulasch med paprika och kumminyoghurt

Recept på vegetarisk smakrik gulasch. Kidneybönorna, som bidrar med gott protein till grytan, kan bytas ut mot kokta kikärter eller linser.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 paprikor - i olika färger
  • 1 förp kidneybönor - (380 g)
  • 1 förp krossade tomater - med chilismak (500 g)
  • 1 msk kummin - hel
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • bröd - ev

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta. Häll på 4 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.

  2. Kärna ur och skär paprika i bitar. Spola av kidneybönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner paprika, bönor och krossade tomater i grytan. Låt koka utan lock ytterligare ca 10 min.

  3. Rosta kumminen i en torr stekpanna tills den fått fin färg. Stöt den grovt i mortel. Blanda yoghurten med kummin, 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera gulaschen med kumminyoghurt och eventuellt bröd.

Vad tyckte du om receptet?