Vegetarisk curry

Denna vegetariska curry kan serveras som den är men kokt ris passar bra för den som vill ha något mer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk ingefära - finhackad, färsk
  • 1 jalapeño - finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 msk tikka masala currypasta (sharwood)
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 1 blomkålshuvud
  • 150 g spenat - färsk
  • 4 tomater
  • 1 dl mynta - finhackad, färsk

Gör så här

  1. Finhacka lök, ingefära och jalapeño. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs hacket tillsammans med currypastan ca 1 min. Häll på vatten och salt och lägg i skalad potatis skuren i bitar.

  2. Låt koka under lock ca 2 minuter och lägg sedan i blomkål delad i buketter. Koka under lock tills potatis och blomkål är klara ca 10 minuter. Blanda ner spenat och tomater i klyftor och sjud ca 1 minuter. Blanda ner mynta strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!