Vegetarisk carbonara

Recept på vegetarisk carbonara. En krämig brysselkålspasta är ett nytt sätt att använda brysselkålen på. För dig som inte vill ha vego är det gott att toppa pastan med knaperstekt bacon.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 g brysselkål - helst något mindre, ca
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 dl vitt vin
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl parmesan - riven
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • 400 g spaghetti

Till servering

  • 4 äggulor
  • parmesan - riven

Gör så här

  1. Dela brysselkålen och skär bort den lilla rotstocken. Skala och hacka vitlöken.

  2. Stek kålen i olivoljan i en stekpanna tills den får fin färg, cirka 5 minuter. Rör i vitlök och chiliflakes och fräs ytterligare cirka 5 minuter. Häll på vinet och låt det nästan koka in.

  3. Vispa ihop ägg, äggulor och parmesanost i en skål. Krydda med salt och peppar.

  4. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av.

  5. Lägg ner spagettin i pannan och blanda med kålen.

  6. Dra pannan från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att varje pastabit täcks av sås.

  7. Servera med en extra äggula, mal över svartpeppar och toppa med parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com, @carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!