Veganvaniljglass

Recept på veganglass. Den här ägg- och mjölkfria glassen är enkel att göra och får god smak av vanilj och kokos.
Elisabeth Johansson
Veganvaniljglass
Veganvaniljglass
Veganvaniljglass
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl solrosolja - raps- eller ­majsolja
  • 3 dl kokosgrädde
  • 1 msk agavesirap

Gör så här

  1. Rör ihop kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i kastrullen tillsammans med sockret. Koka upp under kraftig vispning.

  2. Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan i en fin stråle. Vispa i kokosgrädde och agave­sirap och kyl smeten i vattenbad.

  3. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant), det tar lite längre tid än med vanlig vaniljglass. Ät direkt eller ställ den i frysen. Om den står i frysen längre än 1 timme tas glassen fram 10–15 min innan den ska ätas.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: 

Allt om Mat Vego