Veganvaniljglass

Recept på veganglass. Den här ägg- och mjölkfria glassen är enkel att göra och får god smak av vanilj och kokos.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl solrosolja - raps- eller ­majsolja
  • 3 dl kokosgrädde
  • 1 msk agavesirap

Gör så här

  1. Rör ihop kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i kastrullen tillsammans med sockret. Koka upp under kraftig vispning.

  2. Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan i en fin stråle. Vispa i kokosgrädde och agave­sirap och kyl smeten i vattenbad.

  3. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant), det tar lite längre tid än med vanlig vaniljglass. Ät direkt eller ställ den i frysen. Om den står i frysen längre än 1 timme tas glassen fram 10–15 min innan den ska ätas.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: 

Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!