Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Veganvaniljglass
Tid i frys:
Aktiv tid c:a 40 minuter
Recept på veganglass. Den här ägg- och mjölkfria glassen är enkel att göra och får god smak av vanilj och kokos.
Ingredienser
-
4 dl
kokosmjölk
-
0,5 dl
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
1
vaniljstång
-
1,5 dl
strösocker
-
0,5 dl
solrosolja
- raps- eller majsolja
-
3 dl
kokosgrädde
-
1 msk
agavesirap
Gör så här
-
Rör ihop kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i kastrullen tillsammans med sockret. Koka upp under kraftig vispning.
-
Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan i en fin stråle. Vispa i kokosgrädde och agavesirap och kyl smeten i vattenbad.
-
Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant), det tar lite längre tid än med vanlig vaniljglass. Ät direkt eller ställ den i frysen. Om den står i frysen längre än 1 timme tas glassen fram 10–15 min innan den ska ätas.