ANNONS

Innehåll från simple feast

Veganskt bananbröd med pekannötter och råsocker

Det här saftiga och luftiga veganska bananbrödet är ren och skär magi. Tänk på att använda mycket mogna bananer för bäst smak.

Ingredienser

  • 125 g vetemjöl
  • 100 g grahamsmjöl
  • 0,75 tsk havssalt
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 3 stora bananer - mycket mogna
  • 80 ml kokosolja - smält
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 50 g råsocker
  • 40 g pekannötter - finhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smöra och mjöla en 1½ l brödform.

  3. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en medelstor bunke.

  4. Mosa bananerna i en stor skål tills inga klumpar finns kvar. Blanda ned kokosolja, vanilj och råsocker.

  5. Använd en degskrapa av silikon eller gummi till att försiktigt vända ned de torra ingredienserna i de våta tills det är jämnt blandat. Överarbeta inte smeten.

  6. Häll över smeten i formen och strö över de hackade pekannötterna. Virvla försiktigt ned en del av pekannötshacket i smeten men låt det mesta ligga på ytan.

  7. Baka i ugnen i 50 till 60 minuter. Testa med en baksticka, den ska vara torr efter att du stuckit in den i mitten av brödet.

  8. Låt brödet svalna i formen på ett galler i 20 minuter och avlägsna från formen och låt stå och svalna vidare på gallret.

  9. För mer inspiration och gratis recept, ladda ner vår app ‘Simple Feast - Recept’. Svårt att få tiden att räcka till? Vi levererar 3 växtbaserade och ekologiska måltider i veckan klara på bara 10 minuter. Läs mer och beställ din matkasse här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och simple feast och ej en artikel av Allt om Mat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!