Veganska pannkakor - enkelt recept

Recept på veganska pannkakor. Dessa pannkakor passar alla som inte vill äta animalsikt men även de som inte tål ägg eller mjölkprodukter Det är viktigt att låta smeten svälla så håller pannkakorna ihop fint när de steks.
Veganska pannkakor - enkelt recept
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 g mjölkfritt margarin - + 25 g
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl växtbaserad dryck - t ex av havre

Tillbehör

  • sylt - eller bär

Gör så här

  1. Smält 50 g margarin och låt det svalna. Blanda mjöl, socker och salt. Tillsätt det smälta margariner och drycken och vispa till en klimpfri smet. Låt smeten stå och svälla ca 30 min.

  2. Stek pannkakor av smeten i 25 g margarin i en stekpanna, 2–3 min på varje sida. Lägg pannkakorna på hög allteftersom och håll dem varma i ugnen, 100°.

  3. Servera pannkakorna med sylt eller bär.

Vad tyckte du om receptet?