Vegansk potatissallad med grillad lök och korv

En potatissallad är ett självklart komplement till grillat!
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 vegokorvar - (à 70 g)
  • 750 g färskpotatis
  • 0,5 dl vegan mayo - Hellmans
  • 1 dl växtbaserad gurt - tjock, t ex Planti Greek style
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 dl smörgåsgurka
  • 1 kruka gräslök
  • 3 rödlökar
  • sallad
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Garnering

  • gräslök

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk. Låt den svalna lite och skär den i mindre bitar.

  2. Blanda majonnäs, gurt och senap. Hacka smörgåsgurka och gräslök (spara lite till garnering). Blanda ner det i majonnäsblandningen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd ner potatisen. Lägg potatissalladen i en skål. Garnera med resterande gräslök.

  3. Skala och skär löken i halvor. Grilla eller stek lök och korv och servera till potatissalladen. 

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!