Veganpizza bianco med kronärtskockor och oliver

Veganpizza bianco med kronärtskockor och oliver passar alla veganer. Prosociano är en vegansk parmesanost som baseras på kokosolja.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 sats grunddeg för pizza
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 burk kronärtskockscrème - Zeta (130 g)
  • 2 dl Imat fraiche - (havrebaserad fraiche)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - små (200 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 burk oliver - svarta, med kärnor (290 g)
  • 3 dl vegansk ost - riven

Vegopesto

  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 dl veganost prosociano - riven
  • 3 msk pinjenötter
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med kronärtskockscrème och fraiche. Krydda med salt och peppar.

  2. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av och skär dem i klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Låt oliverna rinna av.

  3. Dela degen i 4 bitar. Kavla eller tryck ut dem till tunna bottnar på bakplåtspapper. Bred på kronärtskocksröran och strö över kronärtskockor, paprika, oliver och ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10–12 min.

  4. Pesto: Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost och nötter med mixerstav. Tillsätt oljan och mixa till en grön röra. Krydda med salt.

  5. Klicka peston på de nygräddade pizzorna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!