Växbos griljerade julskinka

Recept på Växbos griljerade julskinka. Det är den goda senapen som gör skinkan extra god.
Växbos griljerade julskinka
Växbos griljerade julskinka Foto: Ulrika Ekblom

Växbos griljerade julskinka

  • 1 rimmad julskinka - med svål
  • 5 lagerblad
  • 15 kryddpepparkorn
  • 15 vitpepparkorn

Griljering

  • 1 dl skogshuggarsenap - se recept
  • 3 äggulor
  • 1 dl ströbröd - + 0,5 dl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj av skinkan och lägg den i en gryta. Häll över kallt vatten så att det täcker och låt koka upp. Skumma väl och koka skinkan under lock till 72 grader, beräkna ca 3 timmar. Lyft upp skinkan och låt den svalna något.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort nätet och skär bort svälen. Lägg skinkan i en ugnssäker form eller på plåt.

  3. Blanda senap, äggulor, 1 dl ströbröd, salt och peppar.

  4. Bred griljeringen på skinkans svålsida och strö över 1/2 dl ströbröd.

  5. Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min.

  6. Låt skinkan kallna innan den skärs i skivor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!