Vaxbönssallad med pancetta, friterad kapris och dukkah

Recept på vaxbönssallad med pancetta, friterad kapris och dukkah. Dukkah är en egyptisk blandning av nötter, frön och kryddor som är fantastiskt god till bröd och olja. Här har vi strött den över en sallad för extra smak och crunch.

Ingredienser

  • 300 g vaxbönor
  • 300 g haricots verts
  • 1 pkt pancetta - tärnad (180 g)
  • 2 msk kapris
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk dukkah - färdigblandad

Gör så här

  1. Stek pancettan tills den börjar få färg i en torr stekpanna. Tillsätt kaprisen och stek tills den nästan öppnats. Häll blandningen på hushållspapper. 

  2. Koka bönorna 3–4 min, tills de ännu har spänsten kvar. Häll av i sil och kyl ner i kallt vatten. Blanda bönorna med pancetta- och kaprisblandningen och pressa över citronsaften. Ringla över olja och strö över dukkah. 

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!