Vattenmelonsallad med burrata och jordnötter  

Vattenmelonsallad med burrata och jordnötter är en fruktig och god sallad. Melonen kan skäras i bitar och förvaras i kylen ca 5 timmar före servering. Blanda med övriga ingredienser strax innan salladen ska serveras.  
Elisabeth Johansson
Vattenmelonsallad med burrata och jordnötter  
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 vattenmelon - liten
  • 2 burrataostar - (à 100 g)
  • 1 rödlök
  • 1 granatäpple
  • 1 kruka mynta
  • 75 g babyspenat
  • 2 dl jordnötter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Bryt burratan i bitar. Skala och skiva löken tunt. Halvera och peta ut kärnorna ur granatäpplet. Repa myntabladen.

  2. Lägg spenaten på ett fat och toppa med melon, burrata, lök och granatäppelkärnor. Strö över mynta och jordnötter. Ringla över olja och strö över flingsalt strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?