Vattenmelongranita

Vattenmelongranita svalkar gott. Barnen äter den som den är och vill man som vuxen tillsätta lite prosecco i glaset så får man en lyxigt vacker och mycket läskande dessert.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kg vattenmelonkött - i bitar, utan skal och kärnor
  • 0,75 dl lime - pressad

Sockerlag

  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Tillbehör

  • prosecco - ev

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt sockerlagen kallna.

  2. Mixa vattenmelonköttet med mixerstav tills det är helt slätt.

  3. Tillsätt sockerlag och limesaft. Häll blandningen i en form och ställ i frysen, ca 8 timmar. Rör om, eller mixa blandningen med mixerstav, några gånger under nedfrysningens första timmar.

  4. Skrapa upp granitan med en gaffel och fördela i glas. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!