Vattenmelon med fetaost och mynta

Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin till ger också en spännande smakkombination. I Turkiet heter brännvinet raki, i Grekland ouzo. Men jag har också njutit den här salladen tillsammans med ett glas pastis på en terrass i Provence utan några som helst problem.
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kg vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk mynta - hackad färsk
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär vattenmelonen i skivor och lägg upp på ett fat.

  2. Smula fetaosten över. Ringla över olivolja och strö på mynta, avsluta med några varv från pepparkvarnen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!