Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Västerbottenstortilla med kantareller

Recept på västerbottenstortilla med kantareller. Mild äggstanning som blir matig tack vare potatisen. Ost och kantareller höjer smaken.

Västerbottenstortilla med kantareller
Västerbottenstortilla med kantareller
Västerbottenstortilla med kantareller
Recept på västerbottenstortilla med kantareller. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 g västerbottensost
  • 400 g potatis - kokt, kall
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör - + 2 msk
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 0,75 tsk salt - + 1 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 400 g kantareller

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv osten. Skär potatisen i skivor. Skala och skiva löken. Fräs löken i 1 msk smör tills den mjuknat, ca 5 min.

  2. Vispa ut mjölet i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och ägg och vispa slätt. Krydda med 3/4 tsk salt och peppar.

  3. Lägg potatis och lök i en smord ugnssäker form. Strö över hälften av osten och häll över äggstanningen. Strö över resterande ost.

  4. Tillaga tortillan mitt i ugnen tills den fått fin färg och äggstanningen har stelnat, ca 25 min.

  5. Ansa kantarellerna. Stek dem i 2 msk smör tills de fått fin färg och all vätska kokat in. Krydda med 1 tsk salt.

  6. Fördela kantarellerna på tortillan precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin