Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Västerbottensskorpor

De knapriga ostskorporna är väldigt goda även som snacks till ett glas öl.
Allt om Mat
Västerbottensskorpor
Västerbottensskorpor
Västerbottensskorpor
Västerbottensskorpor Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g västerbottensost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv osten fint på rivjärn.

  2. Rör smör, socker och salt poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Blanda i osten.

  3. Dela degen i 3 bitar som formas till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt längderna svalna något innan de skärs i ca 2 cm breda bitar på snedden, med vass kniv.

  5. Sänk ugnsvärmen till 100°. Torka skorporna mitt i ugnen ca 2 timmar.

  6. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen tills de är riktigt torra. Förvara dem i en burk med lock.

Vad tyckte du om receptet?