Västerbottensskorpor

De knapriga ostskorporna är väldigt goda även som snacks till ett glas öl.
Allt om Mat
Västerbottensskorpor
Västerbottensskorpor Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g västerbottensost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv osten fint på rivjärn.

  2. Rör smör, socker och salt poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Blanda i osten.

  3. Dela degen i 3 bitar som formas till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt längderna svalna något innan de skärs i ca 2 cm breda bitar på snedden, med vass kniv.

  5. Sänk ugnsvärmen till 100°. Torka skorporna mitt i ugnen ca 2 timmar.

  6. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen tills de är riktigt torra. Förvara dem i en burk med lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!