Västerbottensscones

Mycket ostsmak ger sconesen karaktär. Gott till den söta sylten.
Allt om Mat
Ge dina scones en smak av västerbottenost
Ge dina scones en smak av västerbottenost Foto: Thinkstock

Scones

  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 3 dl västerbottensost - riven
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1,5 dl filmjölk

Tillbehör

  • aprikossylt
  • naturell färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Blanda mjöl, ost, bakpulver och salt i en matberedare.

  3. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Häll i filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

  4. Dela degen i två bitar. Tryck ut degen till två rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje degrundel.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt sconesen svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!