Västerbottensostpaj med kantareller

Recept på västerbottensostpaj med kantareller. En fantastiskt god ostpaj med lätt dillsmak. Toppa gärna med så många kantareller du kan hitta.
Mitt Kök
Västerbottensostpaj med kantareller
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör - eller margarin
  • 2 msk vatten - kallt

Fyllning

  • 150 g västerbottensost - riven
  • 3 ägg
  • 300 g färskost
  • 1 dl dill - hackad
  • salt - peppar
  • 300 g kantareller
  • smör - eller margarin till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 10 minuter.

  3. Vispa ihop riven ost, ägg och färskost med elvisp till en smet. Blanda med dill, salt och peppar.

  4. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 30 minuter. Ansa och stek svampen i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och servera på pajen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Kerstin Svensson

Recept från Mitt kök