Västerbottenslax med kräftor

Lyxa till laxen med nordiska smaker av västerbottenost, kräftor och löjrom. Rätten går utmärkt att förbereda och passar bra att serveras med ett mos smaksatt med dill.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 laxfilé - portionsbitar à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 50 g löjrom
  • dill

Fyllning

  • 170 g kräftstjärtar - avrunnen vikt
  • 3 msk crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl västerbottensost - riven
  • 2 msk dill - hackad
  • 0,5 krm cajennepeppar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.

  2. Hacka kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan du förbereda.

  3. Baka laxen i mitten av ugnen 12–15 minuter. Toppa med en klick rom och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!