Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Västerbottenskräm

Utmärkt kräm att servera till knäckebröd eller baguetter. Krämen kan förberedas och förvaras svalt till serveringstillfället.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Västerbottenskräm
Västerbottenskräm
Västerbottenskräm
Foto: ANDERS NORRSELL

Ingredienser

  • 1äggula
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 dlrapsolja
  • 0,5 dlgräddfil
  • 2,5 dlvästerbottensost- finriven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskpersilja- hackad

Garnering

  • örter

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning, använd elvisp, och vispa tills det blir en

    krämig majonnäs.

  2. Rör försiktigt ner gräddfil och ost. Krydda med salt och peppar och vänd ner persilja. Garnera med örter.

Vad tyckte du om receptet?