Västerbottenskex med vallmofrö  

Västerbottenskex med vallmofrö är spröda kex bakade med dinkel som blir extra lyxiga med löjrom och smetana.
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 150 g västerbottensost - riven
  • 3 dl dinkelmjöl - siktat (180 g)
  • 2 msk vallmofrön - vita
  • 2 msk vallmofrön - svarta

Gör så här

  1. Skär smöret i kuber och blanda med ost och mjöl. Nyp ihop degen till en smulig massa, ta upp på arbetsbordet och knåda  till en deg.

  2. Forma degen till två rullar, 4 cm i ­diameter. Rulla dem i vallmofrön, en i vardera färg. Ställ kallt ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°. Skär knappt ½ cm tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!