Läs också: Västerbottenpaj i miniformat - klara på 15 minuter!
Recept från Mitt kök
Flera recept på goda matpajer hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.
Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter.
Låt vila i kylen cirka en halvtimme.
Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.
Fyllningen: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.
Garnera med kryddgrönt, till exempel dill eller färsk oregano eller timjan.
Servera pajen ljummen.
Läs också: Västerbottenpaj i miniformat - klara på 15 minuter!
Recept från Mitt kök
Flera recept på goda matpajer hittar du här: