Västerbottenpaj

Västerbottenspaj som blir extra god med färska örter. En västerbottenspaj för alla tillfällen. Bra som påskmat, till jul, kräftorna och midsommar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • 150 g västerbottensost - riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 0,25 kruka oregano - eller timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda snabbt degen i en matberedare och klä en 24 cm pajform och ställ den kallt 30 min.

  2. Nagga bottnen och förgrädda pajskalet 10 min.

  3. Vispa ägg och grädde, tillsätt ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25 min tills fyllningen stannat och pajen fått fin färg.

  4. Servera den varm eller ljummen garnerad med färska örter.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!